Predstavitev šol: Piccola Università Italiana

Učenje italijanskega jezika v Italiji!

Piccola Università Italiana

Lokacija: Tropea

- slikovita lokacija
- kristalno čisto turkizno morje
- peščene plaže
- šarmantno staro mesto s tlakovanimi ulicami
- okusna mediteranska hrana

Tečaji:

- splošni jezik
- konverzacija
- poslovni jezik
- priprava na izpite
- seniorji nad 60 let
- tečaji z dejavnostmi (slikanje, kuhanje, kolesarjenje …)

Bivanje:

- skupno stanovanje
- garsonjera

Termini:

Od marca do novembra za en teden ali več

Začetek tečaja: vsak ponedeljek

Prihod: v nedeljo
Odhod: v soboto

Tečaj italijanščine na šoli Piccola Universita Italiana v Tropei od 14. do 20. maja 2023

V Yureni imamo že nekaj let marljivo skupinico, ki se uči italijanščino v tretjem življenjskem obdobju. Že lani se je v skupini porodila ideja, da bi tečajnice znanje izpopolnile v Italiji. Letos spomladi je ideja dozorela in kar sedem tečajnic se je v marcu odločilo za potovanje v Tropeo v Kalabriji. Z veseljem sem se jim pridružila in čakala nas je res nepozabna izkušnja.

V nedeljo, 14. maja, smo se v zgodnjih jutranjih urah z Go-Opti odpeljale v Benetke in od tam na letališče Marco Polo. Na letališču sta na nas čakala dva kombija in čez dobro uro smo se že nahajale v starodavni Tropei. Stanovale smo v treh stanovanjih, kar je pomenilo veliko svobode ob organiziranju prostega časa.

V ponedeljek so nas na šoli Piccola Universita Italiana razporedili po skupinah. Vsako jutro ob devetih smo pričeli tečaj, ki sta ga sestavljali dve uri slovnice in dve uri konverzacije. Vse je bilo zelo strokovno izpeljano. V skupinah je do 8 slušateljev, kar je ravno prav, da je vsem namenjeno dovolj pozornosti. Včasih smo se pred odhodom pošalile glede naših let, pa smo tam hitro ugotovile, da smo zelo kompatibilne z ostalimi. Veliko je upokojenih Švicarjev, ki pridejo za dva ali več tednov in tako združijo prijetno s koristnim, saj je po 13. uri časa na pretek. Me smo ga izkoristile za kosilo, saj je italijanska hrana res imenitna. Čas nas ni preganjal in po kosilu smo posedele ob kavici, sladoledu itd. Potem je sledil počitek in nato sprehod po mestu in ob obali. Tudi šola organizira izlete, oglede, filmske večere itd. Prekrasen je zaključek tedna, ko na večerji v izbrani restavraciji tečajniki ob spremljavi pevca s kitaro prepevajo italijanske uspešnice.

Po tako zanimivem večeru nas je v soboto čakal odhod domov. Vesele smo bile prihoda v naše mesto v zgodnjih večernih urah, saj pregovor »ljubo doma, kdor ga ima« še vedno drži.

Je pa res, da nam bo ta kalabrijski teden za vedno ostal v spominu. Imele smo se čudovito in že razmišljamo, da bi v naslednjem letu zadevo ponovile. Lepo je, ko se učimo tujega jezika v deželi, kjer je le-ta doma. Takoj po šoli že lahko v praksi poskusimo naučeno, uživamo ob avtentični hrani in pijači ter občudujemo kulturne in zgodovinske znamenitosti naroda.

Piccolla Universita Italiana se je ponovno izkazala. Res je kakovostna šola in z veseljem bomo še sodelovali z njimi.

O nas so povedali

VPISNI LIST

Za vse, ki se pri nas še niste izobraževali ali ne poznate svoje stopnje znanja, predlagamo brezplačno uvrstitveno testiranje na našem sedežu.

Posredovane podatke bomo skrbno varovali in zaščitili pred izgubo, spremembami, krajo ali dostopom nepooblaščenih tretjih oseb. Osebne podatke uporabnikov, ki se zbirajo prek tega spletnega mesta, bomo varovali v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

GOR