Predstavitev šol: Kingsway English Centre

Učenje angleškega jezika v Angliji!

Kingsway English Centre

Kingsway English Centre je zasebna šola, ki deluje kot družinsko podjetje že od leta 1988 dalje.

Šola se nahaja v samem centru mesta Worcester, prekrasnega mesta v centralni Angliji, ki se nahaja ob reki Severn.

Šola ponuja izobraževalne tečaje angleškega jezika za odrasle od dopolnjenega 25. leta naprej.

V poletnih mesecih pa KEC organizira tudi poletno šolo za najstnike od 13 do 17 let. 

Za slednje, ki se zanimajo za učenje angleščine v majhnih skupinah z odlično namestitvijo pri host družinah in obilico zanimivih popoldanskih aktivnosti, je KEC prav gotovo pravi naslov.

Naj poudarimo, da gre za butične počitnice, kajti šola je pripravljena iz določene države sprejeti le po nekaj kandidatov.

Njihov pogoj je tudi, da le ti pridejo brez spremstva.

Worcester

Worcester je mesto in sedež okraja Worcestershire, kjer prebiva okoli 100 000 prebivalcev.

Nahaja se 27 kilometrov jugozahodno od mesta Birmingham ter 27 kilometrov severno od mesta Gloucester. Mesto z zahodne strani obdaja reka Severn. Mesto je znano po katedrali Worcester Cathedral, ki datira v 12. stoletje. Worcester je kraj, kjer je potekala zadnja bitka v Državljanski vojni (Civil War), kraj kjer je vojska Oliverja Cromwella porazila viteze kralja Charlesa II. Worcester je bil dom »Royal Worcester Porcelain« ter skladatelja Sira Edwarda Elgarja. Mesto je zagotovo najbolj poznano po tovarni »Lea & Perrins«, v kateri pridelujejo slavno pikantno Worcester omako, kislo-sladkega okusa (»Worcestershire Sauce«) ter po najhitrejše rastoči oz. razvijajoči se univerzi, University of Worcester.

Zakaj z Yureno v Worcester?

Poletna šola, ki poteka v Kingswayu od nedelje, 9. julija, do nedelje, 6. avgusta 2017, se imenuje MINI BUTIČNA šola, saj je v njej povprečno število učencev na teden največ 25. Sprejemajo samo posameznike iz različnih dežel (ali mini skupine 3 ali 4 prijateljev), kar pomeni, da so študentje prisiljeni uporabljati samo angleščino.

Predlagamo, da si ogledate kratke video posnetke na http://www.kingsway-summerschool.com/videos.

Kaj menijo o Kingswayevi poletni šoli starši, pa si oglejte na: http://www.kingsway-summerschool.com/testimonials (za več primerov je potrebno klikniti na majhne kroge).

Študentje bivajo pri prijaznih in gostoljubnih družinah. Če je mogoče, so pri družini študentje različnih narodnosti, kar še poveča uporabo angleščine.

Družinski tečaji

Medtem ko so najstniki v poletni šoli, se lahko starši udeležijo tečaja v Kingsway centru, ki se nahaja le 500 m od poletne šole. O različnih tečajih in cenah lahko preberete na http://www.kingsway-english.com/prices. Nudijo različne opcije bivanja pri družinah ali v šolskih apartmajih.

Cenik in pogoji (2019)

Kingsway English Centre

Za tečajnike od 13. do 17. leta

Termini:

 • 7. julij – 4. avgust

Cena zajema:

 • intenzivni tečaj; 24 šolskih ur na teden in akademske aktivnosti (do največ 12 tečajnikov: v povprečju 9 )
 • 2 poldnevni ekskurziji na teden
 • 2 večerni dejavnosti na teden
 • 1 celodnevni izlet konec tedna
 • jutranji napitki (čaj, kava, itd.)
 • toplo kosilo v šolski jedilnici
 • bivanje pri družini
 • zajtrk in večerja pri družini
 • »packed lunch« na izletu
 • v nedeljo vsi obroki pri družini
 • Cena za 1 teden:

  840 GBP + prevozi
 • Cena za 2 tedna:

  1615 GBP + prevozi
 • Cena za 3 tedne:

  2390 GBP + prevozi
 • Cena za 4 tedne:

  3165 GBP + prevozi

Možnost plačila na 2 obroka.

Za udeležence je ves čas poskrbljeno na visoki ravni. Tečajnike (najstnike) spremlja spremljevalka, profesorica angleščine, ki je z njimi v času bivanja ves čas v stiku.

VPISNI LIST

Za vse, ki se pri nas še niste izobraževali ali ne poznate svoje stopnje znanja, predlagamo brezplačno uvrstitveno testiranje na našem sedežu.

Posredovane podatke bomo skrbno varovali in zaščitili pred izgubo, spremembami, krajo ali dostopom nepooblaščenih tretjih oseb. Osebne podatke uporabnikov, ki se zbirajo prek tega spletnega mesta, bomo varovali v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

GOR